11.10.2016 15.00

Jalostuskilpailun 2015 voittaja Pokitto julkaistaan Roomassa 14.-16.10. - Myyntiin ensi keväänä

Pokitto. Designed by Jonne Valola, Lahti - Finland

Pokitto. Designed by Jonne Valola, Lahti - Finland

LADECin Liikeidean Jalostuskilpailun 2015 voittaja, lahtelainen muotoilija Jonne Valola esittelee voittoisan Pokitto-ideansa suurelle yleisölle tulevana viikonloppuna (14.-16.10.2016) Euroopan suurimmassa elektroniikan ja robotiikan harrastajien tapahtumassa, Maker Faire'ssa, Roomassa. Tapahtumaan odotetaan jopa 100 000 kävijää.

Pokitto on hauska pikkuruinen pelikone, jota voi itse ohjelmoida. Pokitto ei ole tavanomainen pelikone, sillä sen ‘älynä’ toimii pieni energiatehokas ARM-prosessori, jollaisia käytetään esimerkiksi älykkäissä lukoissa, kauko-ohjattavissa valoissa ja robotti-imureissa. Pokittot tulevat myyntiin alkukeväällä 2017.

Esineiden internet tuo työtä

Älykkäiden esineiden ohjelmointi on tärkeä taito, sillä tavalliset kodin esineet ovat vauhdilla muuttumassa älykkäiksi. Ilmiötä kutsutaan nimellä “esineiden internet” (Internet-of-Things). Esineiden internetiin liittyvä liikevaihto kasvaa 20 %:n vuosivauhdilla ja se on nopein koskaan nähty murros tietotekniikassa. Lukumääräisesti älykkäät esineet ohittavat kännykät ja tietokoneet jo parin vuoden sisällä, ja kuluttajien odotukset tulevat kasvamaan sen mukana. - Jäikö hella päälle? Jos valmistat helloja, on parempi, että hellasi osaa kertoa sen itse internetin välityksellä.

Pokittolla ohjelmointi on hauskaa eikä matopelien ja ralliratojen suunnittelu tunnu opiskelulta. Pokittoon voi kytkeä kaikenlaisia antureita ja moottoreita ja ne voidaan ohjelmoida tekemään erilaisia tehtäviä. Pokitto avaa ovet esineiden internetin ohjelmointiin lapsille ja aikuisille!

Tulevaisuuden tekijät kohtaavat Maker Fairessa

Maker Faire -tapahtumissa harrastajat esittelevät toisilleen uusia ideoita ja tapoja rakentaa älykkäitä laitteita kotikonstein. Maker-liike on alkanut USA:sta, ja tapahtumiin osallistuu satoja tuhansia kävijöitä.

www.pokitto.com

Lisätietoja:

Jonne Valola
044 337 2700  |  jonne@pokitto.com